Reisboot
met eigen boot waterwegen verkennen 


Bestemmingen en  reisverhalen

Alle informatie die over bestemmingen bekend is op deze site gaan herhalen heeft weinig zin. We houden het daarom per bestemming op een soort wegwijzer waar je informatie kunt vinden en een aantal actuele reiswetenswaardigheden. Die wetenswaardigheden worden voor het begin van het seizoen nagekeken op actualiteit. De informatie is (stand 1-2024) in opbouw dus nog niet alle buurlanden zijn zichtbaar. Prioriteit heeft het bijwerken van de informatie over Groot Brittanie en de Kanaaleilanden gehad omdat daar in de procedures veel veranderd is de laatste jaren. 

Naast die ‘wegwijzer’ en de actuele reiswetenswaardigheden linken we per land/bestemming ook door naar vaarverhalen, geschreven of in de vorm van een video. 

In documentatie noemen we de meest gangbare kaarten en vaargidsen die bovendien het meest actueel zijn. Voor het gemak is er een link opgenomen waar je de boeken of kaarten kunt bestellen: die link is geselecteerd op snelheid en kosten (m.n. verzendkosten). Zoals vermeld op de home-page hebben we geen commerciële link met die partijen: dat is ook hier niet het geval, Soms zijn publicaties niet bij de grote algemene sites te krijgen, dan wijken we uit naar specialistische sites.

Reisverhalen lopen soms door verschillende landen; de link naar die verhalen komt dan bij alle betreffende landen terug. Voor populaire ‘rondjes’ die door verschillende landen gaan maken we een apart hoofdstuk aan, te beginnen met ‘Maas Moezel, Rijn. 

Om even in de sfeer van een avontuurlijke vaarvakantie te komen is de volgende video aardig; ga er even voor zitten!


ExternalVideoWidget

Het hele avontuur kun je zien bij het hoofdstuk over Groot Brittanië en Ierland en ook bij Frankrijk kust (die pagina’s zijn verder nog onder constructie)