Reisboot
met eigen boot waterwegen verkennen 

Reizen met de boot: de juiste indeling en maat.

Een boot om mee te reizen moet:

  • Bijna overal kunnen komen: niet te hoog, te breed of te veel diepgang hebben. Aan de andere kant wil je natuurlijk ook dat je voldoende leefruimte en bergruimte hebt in een boot. Niet onbelangrijk is met hoeveel personen je in de regel wil gaan reizen. Het is zoeken naar een optimale balans tussen buitenafmetingen en ruimte: lekker de ruimte hebben zonder dat de afmetingen je reismogelijkheden te veel inperken. 
  • Comfortabel en ergonomisch zijn. Trapje op en af naar de keuken, dek of steiger? Hoe makkelijk kom je in en uit bed en wat zijn de afmetingen ervan? Is de bagageruimte goed bereikbaar? Is de stuurpositie ergonomisch goed vorm gegeven? Kun je een boot alleen afmeren? Is er een goede positie voor de navigator? Is de keuken groot genoeg en slim ingedeeld? Douche boven de toiletpot of in een aparte cabine? Hoe zitten de passagiers en welk uitzicht hebben ze? Bij het soort indeling van de boot wordt dit uitgewerkt.   
  • Een boot moet voldoende kracht hebben om de gewenste snelheid te ontwikkelen en ook makkelijk kunnen manoeuvreren. Welke soorten motoren zijn er en hoeveel verbruiken die: bij aandrijving gaan we er op in.